Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas s pozadavkem akce. Otazkou je jake. Tech nesmyslnych bylo uz vice nez dost.

Umoznit lekarum vcasnou prednemocnicni peci. Zlepsit objektivni informovanost. Investovat do JIP a zamerit se na duvody nedostatku lekaru a personalu. Zacit se chovat duveryhodne tak,aby lidi nemuseli demonstrovat (coz je v epidemii moc prima).

0 0
možnosti
Foto

Pominu nesmyslnnou ubohost jak útočíte na paní Pekarovou -Adamovou.

Ale není pravda, že budoucí vláda nechce spolupracovat.

Ano Válek odmítl to řešit s politiky a navrhl odbornou debatu a tu stará vláda bojkotuje. Například už jen tím, že Vojtěch opakovaně mění termíny kdy se mají potkat.

Faktem je, že nastupující vláda nemá zatím žádnou pravomoc a tom ani zodpovědnost za leží jasné na Babišovi a spol.

To měli mít dávno nastavenou strategii a té se držet dobře doby dokud budou vládnout. Reálně ale tahají opatření jako králíky z klobouku.

Například zrušili antigenní testy a neposílili dostatečné kapacity PČR testů, zavádějí opatření, ale nekontrolují a nevymahaji jejich dodržování......

0 0
možnosti
PK

Za verbální útoky vůči Pekarové se nestydím a v žádném případě nemám jediný důvod, brát jakýkoli, mnou vyřčený argument vůči ní, zpět.

Nevím jak vy, ale co se týče Covidu, situaci sleduji a četl jsem i doporučení odborníků vládě, v kterém bylo sice v deseti bodech slovíčkaření, ale žádné, skutečné řešení. Jak by bylo jednoduché alespoň to, sepsat kroky, které by si Fiala, jakožto nastupující premiér přál uskutečnit co nejdříve. Ale to bych od něj chtěl asi až příliš.

Takže i po volbách se jede stále stejná fraška. Babiš to dělá špatně, my to budeme dělat líp. A jak? Nebudeme dělat nic.

Nepřekvapuje mě to od budoucí vlády, ale pro začátek, než se začnou skutečně hádat, bych přeci jen čekal alespoň něco.

2 1
možnosti
LH

Karma a souhlas...covid by neměl být politické téma, bohužel u nás je...

6 2
možnosti
RK

Že jste to nepsal při předposlední vlně?

1 3
možnosti
VB

Pane autore, z těch desítek tisíc pozitivně otestovaných v posledních dnech je většina lidí bez zdravotních problémů, často bez jakýchkoli příznaků nemoci, zpravidla ani nejsou skutečně infekční (proto tyto jedince např. Švédsko ani netestuje, když není konkrétní důvod podezření na kontakt s nakaženým s příznaky). Jen nepatrný zlomek se dostává do nemocnic, nyní stabilně kolem 4000 pacientů na normálních lůžkách, z nich zlomek na JIPkách, zpravidla s nějakou vážnou nemocí, k níž se přidal pozitivní výsledek testu (nemusí být ani pravdivý). Máme více než 5000 lůžek na JIP a ARO, zatím tedy cca 500 - 600 pacientů stále tvoří malý podíl nemocných. Ministerstvo by se místo pronásledování bezpříznakových mělo starat o kontrolu sociál. ústavů - zda je zajištěna celková správná péče o nejrůznější nemoci těchto lidí, zda se včas rozezná u seniorů např. RS virus apod. Pokud lidi s problémy s tlakem, srdcem, ledvinami aj. zatížíte další dávkou vakcíny, nebo dokonce i tou proti chřipce, pak se nedivte, že ne každý to vydrží, část očkovaných mívá komplikace (např. zhoršení dýchání - jeden z vedl. účinků), vč. rychlé nákazy covidem - viz přehledy SÚKL.

0 3
možnosti
Foto

Vy si, prosím, ujasněte, co chcete.

Na jednu stranu tvrdíte, že očkovaní jsou (stejně!) nebezpeční, protože bezpříznakoví mohou roznášet infekci.

A tady teď tvrdíte, že bezpříznakoví se nemají ani testovat ani omezovat, není-li podezření na kontakt s nakaženým.

Jenže o tom kontaktu nemusíte vědět!

A mezi nakaženými (PCR+) a hospitalizovanými je široké pole těch, co týden-dva leží doma až takřka neschopní pohybu, ale obejde se to bez hospitalizace.

9 0
možnosti
Foto

President prohlásil, že novou vládu jmenuje v Lánech. Takže dokud se pan president dostatečně nevyspinká a nejmenuje novou vládu (kdy? za měsíc, dva?) vládne tu stále Andrej Babiš a Adam Vojtěch, mají právo činit rozhodnutí a je to jejich zodpovědnost.

Nová vláda neexistuje, navrhované složení nezná ještě ani president, a měla by o něčem rozhodovat? Z jakého titulu?

Podle vás ovšem už nese odpovědnost - za Vojtěchova rozhodnutí. Fakt, jo?

6 1
možnosti
PK

Nenese. Nikde jsem to nenapsal a pokud to tak bylo pochopeno, tak se omlouvám.

Máme zde něco, co tady ještě nebylo. Rekordní čísla. Je opravdu takový problém si sednout a domluvit se?

Tady přeci jde o mnohem víc, než o znesvářené politické strany. Obě strany mají své odborníky. Nechápu, že nejsou schopni najít konsenzus.

Ona ta naše zemička má svých problémů dost. Tak prostě budeme čekat a pak zase bezhlavě zavírat úplně vše, protože to jinak nepůjde. A přitom si dělat politické body?

No, dobře. Jsem tedy rád, že konkrétně vám, tento stav vyhovuje. Mě teda opravdu ne!

5 1
možnosti
VB

Tragédie je, že např. i ODS, která měla takové výhrady k MZ ČR, nyní čerpá "data" patrně jen od MZ (ÚZIS v područí tohoto úřadu). Pokud ani ODS, lidovce či TOP nenapadne kouknout se např. do Skandinávie, pak to bude stejně špatné jako za Vojtěcha. Měli by si taky všimnout, že Švýcarsko uznalo těm uzdraveným z nákazy (v rámci potvrzení covidu přes PCR) už imunitu na 12 měsíců, čili Švýcarsko patří k zemím, které se uzdravených z nákazy neobává. Dále tento stát - na rozdíl od Rakouska, kde to nyní pozastavili, aby donutili i ty uzdravené k očkování - uznává test na protilátky s platností 3 měsíce, i když člověk nemá prodělání covidu potvrzené přes PCR test, test na protilátky má totiž silnější vypovídací hodnotu, analýza krve je průkaznější než PCR test.

0 3
možnosti
PK

Paní Bošková. Možná jste si všimla, že věren svému slibu, jsem vám přestal komentovat blog. To ovšem neznamená, že ho nečtu. Jak jsem napsal, chci to zkusit pokud možno neagresivně, slušně a jen v případě, že si budu myslet, že mám co říci. K vašemu příspěvku zde, nic nemám. Vlastně nakonec i souhlasím. Stále si myslím, že všude, i v té Skandinávii to je s Covidem špatný. Dejme tomu, že ne až tak, jako zde.

Nevím, nechci to soudit.

Svým příspěvkem však volám pouze po tom, aby se něco začalo dělat. Nemohu se zbavit dojmu, že stará vláda to už přenechává té nové a ta nová to od staré nechce. Pro mě je to alibismus z obou stran.

Jenže tady jde o celou zemi. Je mi nakonec jedno, jak se rozhodnou a jaké kroky povedou, ale chci vidět, že se skutečně něco dělá.

Opravdu se bojím toho, že tady lidé budou zbytečně umírat a my uslyšíme z jedné strany "my jim to nabízeli, ale oni to nechtěli". Z druhé strany pak "My to chtěli, ale oni nám to nedali". Jde tady o lidské životy a mě jejich stupidní ega, vážně nezajímají.

3 0
možnosti
RK

Koukám, že Pekarová vám nedá spát a opakovaně musíte připomínat její dávnou práci pro telefonního operátora. Hezká obsese. No vaše věc.

Nabídka Babiše jr populistické gesto a snaha ze sebe shodit další průšvih z další vlny. On vládne a ještě pár dlouhých týdnů vládnout bude. A historie se opakuje. Zase nejsme připraveni na další vlnu. Ten co přijít měl zase nepřišel. Nová vláda se teprve domlouvá. Fiala byl pouze pověřen vyjednáváním. ;-)

2 2
možnosti
PK

Ale já nemám problém přiznat, že Pekarovou nemusím. Dokonce bych byl i ochoten alespoň částečně změnit názor, kdyby tak trapně neutekla od odpovědnosti za cokoli a neschovala se před skvěle placené koryto. Pro mě je ta žena pokrytec.

Možná stejný, jako Babiš. Zejména když tvrdíte o jeho populistickém gestu, vůči nové vládě. Ne, to není populistické gesto. Tenhle virus nečeká na to, kdo tam bude sedět. Ten si jede vlastním životem. A neexistuje nikdo, kdo by s ním dokázal bojovat lépe. Teda krom nově se tvořící vlády, jejíž zástupci to již před rokem deklarovali.

Nevím, zda jste četl doporučení té nové, pro tu starou. Já ano. Jenže v tom doporučení vlastně nic moc nového nebylo. Jen bych se nerad dočkal momentu, kdy zde zcela zbytečně, kvůli nečinnosti budou umírat lidi a jako omluvu od nové vlády uslyšíme, "my nic, za to může Babiš". Tak takhle ne. To jsme tady slyšeli už docela dlouho. Já očekávám činy.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS